Solex huren
Solex Drenthe in Ruinen verzorgt gezellige, nostalgische toertochten. U maak op ouderwetse solexen, gewapend met pothelm, een leuke tocht door de prachtige natuur van Drenthe. Onderweg kunt u desgewenst stilstaan bij bezienswaardigheden en natuurlijk wordt er gedacht aan de inwendige mens. De toertocht duurt ongeveer 2,5 uur, 30 km lang, minimum 16 leeftijd en brommer- of autorijbewijst. Prijs is 22,- pp.

Steppen
Stepverhuur met letterboxen in Ansen, kan via de webshop van De Groene Hof.

Tractor oriëntatietocht
De tractor oriëntatietocht, ook wel TOTTEN genaamd, wordt gereden over zowel verharde als onverharde wegen in de mooie omgeving van Ansen en Dwingeloo. Er kunnen maximaal twee personen op een tractor, die onderweg allerlei vragen moeten beantwoorden zodat we bij terugkomst bij de boerderij kunnen bekijken welk team het slimst is. De tractoren zijn allen voorzien van cabine dus ook als het weer even niet mee zit, zitten we er droog bij.

Dafje rijden 
• Dafje uit en Pitch en Putt in Koekange. Een verrassend dagje uit met Hollandse Dafjes uit de jaren 60/70. U kunt nu zelf met uw collega’s, vrienden of familie een eigen oldtimer tourrit rijden. Uw uitje wordt een leuk feest met een parade van de enige echte oudhollandse personenauto, de Daffodil afkomstig uit de jaren 1958 tot 1974. Een fascinerend gebeuren met uw genodigden door het prachtige afwisselende Drentse landschap door o.a. de dorpen Uffelte, Ruinen en Havelte met onderweg een bezoek aan de Hunebedden. Of direct huren via Erbij Events.
• Je kunt ook een heel leuk geel dafje met open dak huren bij Solex Drenthe.

Quad rijden
Bij Quads4all kun je quad rijden.